Helaian muka

Tuesday, May 31, 2011

31May2011 , 11.20AM : PLEASE SHARE. URGENT!

PENGUMUMAN TERKINI (11:20AM, 31MAY2011):

Berdasarkan keadaan yang tidak stabil sekitar Kuantan Hyatt, tempat sesi perjumpaan dengan IAEA itu, dan pihak kerajaan Malaysia juga tidak mampu atau langsung tidak bersedia untuk memberi jaminan keselamatan kepada wakil yang ingin menghantar referendum atau bertemu dengan IAEA.

Hakikatnya, Semalam ketua pemuda MCA Indera Mahkota disepak dan pagi tadi, En Andan, wakil concern citizens dari Balok telah dipukul, dicekik dan keretanya dipecah cermin selepas beliau siap bertemu dengan IAEA dan ingin membuat Press Conference. Sendiri Fikirkanlah keikhlasan pihak kerajaan dalam isu Lynas ini.

Maka, Perhimpunan petang pukul 2pm ini DIBATALKAN dan referendum Save Malaysia kepada IAEA akan disampaikan kepada semua melalui Media. Keselamatan dan keamanan walaupun ingin sangat menyuarakan suara hati kita amat mesti kita semua diutamakan. Sila tolong sampaikan mesej ini kepada kawan semua.

Kita tidak mahu orang dicederaka lagi. Sebab, pihak kerajaan Malaysia gagal mengawal keadaan yang sepatut stabil di tempat perjumpaan dengan IAEA.

Harap maklum,

Sekian, Terima Kasih

Save Malaysia / Media & Publisiti

by Stv ZongLiang on Tuesday, May 31, 2011 at 7:35am

0 comments: